2007. július 10.

PC? PnC?

Kedves Olvasók!
Most egy elmélkedős bejegyzés lesz. Aki nyaralni, pihenni akar, az ne olvassa el!
Lehet, hogy hülyeségeket írok, inkább csak hangosan gondolkodom. Ott van jobb oldalt az e-Mail címem, lehet reagálni!

Elsőként azt a napokban bevillant gondolatomat jegyezném le. hogy arra gondoltam, hogy ez a jelenlegi hozzáállás a holokauszthoz nem a legszerencsésebb. Szépen össze kéne pakolni, és berakni a többi történelmi esemény közé. Legyenek, akik ügyelnek rá, hogy ne történjen meg újra.
Amikor Radnótit olvasok, és érzem, ahogy a lelkem rezonál a gondolataira, mindig elborzaszt az a mögötte felhőként feketéllő embertelenség, ami az életére tört. A sötét háttér még jobban kiemeli azt az emberi nagyságot, ahogy ember maradt az embertelenségben. Szóval, nagyon remélem, hogy hasonló nem történik meg újra!
De az átlagembert ne értintse a vészkorszak témája, mert nem érti meg. És itt rezonált két gondolat. Az egyiket előbb vázoltam. A másik pedig az, hogy: "Sose vitatkozz egy idiótával, mert a többiek összekevernek vele!"

Az az átlagfogyasztó, aki egy vetélkedőn tudja a sztárok minden fontos adatát, de az európai alapműveltséget jelentő szent írásokhoz hozzá sem tud szagolni, nem érti a nyugati civilizáció gyökerét. Egy nép kiirtása neki semmit nem mond, hiszen naponta megteszi a számítógépes játékban, vagy megnézi a tévében egy műsorban.

Nála az asszociációk, a viszonyok nem alakulnak ki, csak egy egyszerű bejegyzés marad az agyában, ami a faji diszkriminációt alapozza meg.

Nekem pedig, aki felelősen, minden élet iránt tiszteletet viselve gondolkodom, öszinte beszédre lenne szükségem. Nem álszentségre, aminek iskolapéldáját adta egy politikusunk, aki résztvett egy holokauszt megemlékezésen, hogy a látszat jópontjait gyűjtse, de ugyanakkor belül a cinikus unalom tiszteletlen szavakat szült.

Ez is egy dolog, amiért a "Szép új világ" címet adtam a blogomnak...

Új sötét középkor következik:

Fontosabb lesz a látszat, mint a tények.
Egyre több olyan információt fognak tudni az emberek, amitől tökéletesen hülyék maradnak.
...

Nyugaton lenyugszik az értelem napja.
És amíg Kelet napja fel nem kel, sötét lesz az éjszaka.

Azt mondod, könnyű kritizálni, mondjam a megoldást? Kérdezd meg, és elmondom!

0 vélemény érkezett: