2007. augusztus 7.

Jövőkép

Nos, tehát ősszel remélem megyek az Adriára vitorlázni. De, ha nem, akkor is, jövőre leteszem a tengeri C-s jogsit. Bár jobb lenne, ha előtte azért beleszagolnék, hogy milyen a tengeren vitorlázni. Lehet, hogy nagyon rossz, akkor meg minek adjak ki arra pénzt, hogy legyen jogsim.

Tök unalom: hullámok közt ülni egy hófehér hajó fedélzetén, és nézni a delfineket, ahogy ugrálnak.
Biztos hiányozna a szmog, a büdös embertársak a 61-es villamosról és a napi stressz.

De addig még van egy fontos feladat. Ezért is csúszik a téma egy évet. Ez biza az, hogy itthon is lakni szeretnék valahol. A dolog annál is kényszerítőbb, hogy húgomék hetente kijönnek egy újabb modellel azt illetően, hogy hogyan kéne élnünk. És a végén arra eszmélek, hogy valamit meg is csináltak...

Nagyon szeretem őket, de a káoszmenedzserek megszemélyesítői.

A teljesség igénye nélkül, álljanak itt a terveik:
Az biztos, hogy a sógor legénylakását eladják.

- Sukorón (továbbiakban csak S, mert soxor lesz még) a völgyben építenek egy könnyűszerkezetes házat a tanya fölé.
- S-en a völgyben építenek betonból egy házat (!?!?)
- S-en a háznál a telkemen építenek házat, és a telekért cserében, ha megfizetem a költségeiket megkapom a pesti lakásukat legyen ez: Cs4)
- Eladjuk mindkét pesti lakást, és veszünk egy-egy házat a környező falvakban. (Az ilyen terveknél szerencse, hogy Anyu nem netezik, mert szívbeteg révén biztos ártana neki ez az ötlet)
- Mint az előző, de egy nagy házat veszünk...
- A Cs5 fedőnevű pesti lakást adjuk csak el.
- Megvesszük Györökön a 3 lakásos házat, és kiadjuk.
- Kiköltöznek Auszriába.
- Húgom EU-s munkát vállal, és kiderül, hova mennek.
- S-en a szőlőnél építkeznek - ez a terv már egy kicsit régi, úgy éves forma is megvan.

Persze én mindenre azt mondom, hogy:
- Jól van, csináljátok!

Minek ellenkezzek? Akkor megsértődnek, így meg nagy az esély, hogy egy hét múlva már másik tervük lesz. Majd elmúlik az is. Egy dolog, ami hiányzik a témához, az pedig a pénz. Szorgalomban, szemfülességben nincs hiány, meg sógor elég profi minden lakás körül felmerülő mestermunkában. De pénz az nincs. Ha lenne, nem lettek volna rosszul, amikor 90E-t vettem fel a bankautomatából.

Jut eszembe: Viktor! Hívtalak, de nem értelek el! Adom meg a pénzt, azért is vettem fel ennyit!

A saját lakhatás két vonulat mentén halad. Az egyik a könnyűszerkezetes ház a sukorói telkemre, ha addig húgomék nem építik fel a kocsordi atombunker mását oda betonból. Akkor buktam.


A másik egy kicsit szerényebb, kicsit idiótább: venni egy kis viskót, Bp külterületén. Egy jelölt is van, de amióta száraz úton, nappal majdnem odalett a tükröm egy háztűznéző után visszafele (balfasz beton villanyoszlop a szűk kanyarban rulez!), elgondolkodtam azon, hogy merjek-e ott házat venni, ahova a kicsikocsim sem tud elmenni...
(Majdnem elfelejtettem, azt is ők akarták valamikor megvenni!)

Azután meg úgyis világgá megyek :)

0 vélemény érkezett: