2007. augusztus 22.

Rendszerváltóbiznisz

Majdnem gyerekként éltem meg a magyar rendszerváltozást; nyitott elmével, de még kritika nélkül. Mondjuk ehhez nem kellett fiatalnak lenni, az idősebbek is sokan tele voltak illúziókkal, és most visszasírják az utolsó komcsi éveket. Na persze. Hitelekből én is tudok jólétet építeni. Saját életemben tapasztaltam ezt meg, hogy milyen könnyű nagyobb lábon élni, mint amit megkeresek, és milyen keserves, és mennyivel hosszabb visszafizetni...

De nem erről akartam beszélni.

Újabb fejleménye van a kubai ügynek... pár hete a kubai szervek megköszönték az SZDSZ a demokrácia érdekében végzett áldozatos földalatti tevékenységét, és egyben megkérték őket, hogy náluk fejezzék be, és máshol folytassák (szép udvariasan a diplomácia szabályai szerint kivágták őket az országból)
Most pedig egy bárkányi kubai kap a leállósávon beelőzve menedékjogot Magyarországon... Jó tudni, mások is kérnek, de nem kapnak. Igaz őket nem szponzorálja az USA.

Tájékozottabbak tudják, hogy egész Kuba fel van készülve Castro halálára. Mindenki már kifizette a foglalót a jobb fekvésű szállodákra, a jelenlegi kommunista elit lesz a későbbi nagytőkés réteg. És az amerikaiak sem bírnák elviselni, hogyha kimaradnának egy új piac megnyitásából...

Hogy jön ide Magyarország? Hát így. Tiszta jó látni, hogy ez a Kókadoktorúr milyen önzetlen lett.

Eörsi Mátyás volt ott, őróla szól ez a cikk: Kubai időutazás a diktatúrába

És most akkor szakadjunk el egy kicsit itthonról...

Gondoljatok Kubára... Ott most vagyunk a rendszerváltás előszobájában. Persze az egészet nagy szólamokkal takarják, de mi már nem vagyunk ilyen naívak. Mostantól megpróbálok a dolgok mögé tekinteni. Ami ott történik, az hasonló a nálunk lezajlottaknál. Háttéralkuk, a piacok előzetes felosztása, az állami vagyon szétlopása az emberek feje fölött.

0 vélemény érkezett: