2007. szeptember 18.

Balfaszok birodalma...

Megnézem az MSN címjegyzéskemet, és 3 lány aktív.
Mindhárom diplomás nő, aki sikeres az életben...

Hirtelen bevillant egy gondolat... Mégpedig az, hogy milyen hülye is ez a világ. Nézzük csak végig a szereplőket! Kb olyan, mint a kártyában... mondhatnék sakkot is, de a kártyalapokon sokkal jobban látszik az egész.
Vannak karrierista férfiak, de egyre többen nők is. Egyre látványosabb mennyiségű "kandúrka" szaladgál az országban. És stabilabban tartja magát, mint globális felmelegedés, az iqlight plázacicusok tömege. Vannak a munkájukba belerokkant dolgozók, szakadt ruhában, nekik lassan tényleg nincs nemük, mint a hangyamunkásoknak.

A fiatal nők elég korán egy döntés elé kerülnek: vagy család vagy karrier. Elvileg persze lehet családjuk a karrier mellett, de szeretnék erre egy mai példát látni!
Két fenékkel nem lehet egy lovat megülni, például azért, mert a munkahelyi stressz vezető beosztásban nem növeli épp a vonzerőt.

A fiúk is választás elé kerülnek. Kb ugyanez a peremfeltétel, de azért szélesebb határokkal. Hozzáteszem, hogy a fiúktól általában többet várnak el karrierfronton. Talán ezért lehet, hogy a fiúk egyre idősebben mernek csak családot vállalni. Egyre nagyobb az elvárás, hogy mit kell letenniük az asztalra egy kapcsolatban.
Aztán persze nem szabad elfelejtkezni a csalókról. A játékelmélet "galambok és héják" tétele szerint a csalókra szükség van. Szükséges rossz. Ők többnek mutatják magukat, alapvetően mások erőfeszítéseiből élnek.

Azt mondod, hogy te csak ilyeneket látsz? Tessék odafigyelni! Azért vannak másmilyenek. De azt aláírom, hogy Magyarországon nagyon elszaporodtak a csalók. Ezért is a cím, nem szabadott volna ennek megtörténnie. De mivel a héják a galambokból élnek, ezért az egyensúly helyre fog állni.

Visszaesett a blogom olvasóinak száma. Valószínűleg erről én tehetek, mostanában nem igazán van energiám ezt írni. Meg ott van egy külön előadás a Parlament előtt. Kit érdekel a duma, ha zúzni is lehet?

Baromi nehéz úgy élni, ha ennyire fekete és fehér a társadalom, és én meg egy színes egyéniség vagyok. Amit igazán meg szeretnék írni, ahhoz meg nem vagyok elég bátor, hogy itt közzétegyem.

Ja, igen... a duma, hogy deficites a társadalom. Hogy rosszul áll a gazdaság...

Mi van? Egy fenét! Akik dolgoznak, egyre többet dolgoznak. Az, hogy szíveskedtek balfasz módon elvezetni ezt az országot, az már más tészta. Ha valaki beül egy sportkocsiba, hatalmas önbizalommal gázt ad, és szalagkorláttól szalagkorlátig csapódik, akkor nem a kocsi a szar! (Állítólag a Dodge Viper kézikönyvének 80%-a erről szól, hogy hogyan ne szabaduljanak el a lóerők) Vegye el a lábát a gázról végre, ne nyomja még jobban, várja meg, hogy megáll, szálljon ki, és menjen el egy tanfolyamra. Ha valaki egy országot irányít, akkor meg főképp ne az országot szidja, ha ide-oda rángatja az intézkedéseivel. Kurva ország? Megmondjam én ki a kurva? Anyád - nem tanította meg, hogy így nem beszélünk?

És azt sem, ha nem tudsz kocsit vezetni, akkor meg főképp ne szereld szét, azzal a felkiáltással, hogy a kocsi szar, mert aztán nem tudod összerakni! Magadban keresd a hibát.

Másrészt meg deficit... nem kell megvárni, amíg a társadalomban elszaporodnak a potyázók. Ha megéri potyázni, akkor lesznek potyázók is. Erre mondta Apu: "Amíg lószar lesz, veréb is lesz!"
Tenni kell arról, hogy ne érje meg potyázni...


Levezetésül:

EZ AUTÓ!
Tudom, nagyon várjátok a fenti linket, addig itt van egy másik film :)

0 vélemény érkezett: