2007. december 2.

Matrix az egész világ

Még akkor is, ha nem a film értelmében. Tudom, nem erre számítottatok folytatásnak, hanem a férfi női különbségre, de én arra gondoltam, hogy elmesélem, amit az idő folyamán hallottam a piacgazdaság működéséről.

Először is a motivációról:
Gondolkodtatok már azon, hogy miként lehetséges a gazdasági növekedés? A megtermelt javakat el is kell fogyasztani! Mivel pont azokban az országokban nem nő jelentősen a népesség, illetve nem azokban a rétekben, akik a tényleges nagyfogyasztók (más mondta, de nagyon okosan: a kapitalizmus a legjobb fogamzásgátló), ezért a fogyasztás intenzitását kell növelni.

A piac leszarja, hogy te jól érzed-e magad.

Az a lényeg, hogy jó fogyasztó legyél.

Boldog vagy?

Az nem jó, hiszen a boldog ember nem jó fogyasztó, neki úgy jó, ahogy van.

Érezd szarul magad, legyenek betöltetlen vágyaid, akkor majd költöd megszállott módjára a pénzed, és megszállott módjára dolgozol, hogy legyen újabb elköltenivalód.

A válás a legjobb üzlet: Munkát ad a jogászoknak, kell külön kocsi, külön lakás...

A szinglilétet a legboldogabb létformaként bemutató sorozatok is csodás befektetések: a magányos ember megszállottan dolgozik, kalandokat akar átélni, pótcselekvései vannak, a vége fele kényszeres bizonyítási vágya is, hogy jó neki.

Nem véletlen: a fogyasztás az emberi igények betöltése. Akinek a család, a párkapcsolat, a gyerek csodája boldogságot okoz, nem fog kényszeresen hülyeségeket vársárolni, és rendszeresen berúgni az ismerősökkel...

És itt a legérdekesebb pont: akkora nagy a vonzás, hogy sokan a házasságukat is beáldozzák, hogy ezt a magányos létformát válasszák.

A férfi-női különbségek ellentétté élezése is ezt a célt szolgálja.
Számomra röhejes, hogy egymást nem ismerő emberek szóról-szóra ugyanazokat a hülye szófordulatokat használják bizonyos idióta elvük igazolására. A kedvencem a pár évvel ezelőtt divatos műleszbiség magyarázata volt:

"Csak egy nő tudhatja igazán, mi kell egy nőnek."

Ez abban az esetben igaz, ha egy félmajom fejlettségi szinten megrekedt plázapicsáról van szó. De mivel az emberek különbözőek, ezért ez hülyeség. Egy normális ember mindig is egyéniség, egy külön világ, ahol nemcsak nembeli különbségek vannak, hamem jellem- és alkatbeliek is. Aki nem egy gyártósorról jött le, hanem ember, annál tehát nem működik a fenti szlogen.

Másik mém, ami másoknak jól jövedelmez, de az alanyt mérgezi, az nem szöveg, hanem viselkedésforma:
szekszésnyújorkmódra rendszeresen találkozni a csajokkal egy bárban.
Az biztos, hogy a pubtulajdonosoknak jól jön, de annál egészségtelenebb dolgot testileg (mindenféle pancs megivása, füstölés/füstszívás, mozgásszegény szabadidős program) és lelkileg (pasik kidumálása, irígykedés egy(s)másra, problémák rossz kezelése - azaz másokkal kidumálni az érintett helyett) keveset, sőt, most egyet sem tudok elképzelni.

Namármost, egy olyan lánynál, akinek ez bejön, tehetetlen vagyok, mert annyira megvan győződve róla, hogy ezzel ő a királynő, hogy bármi kritika azonnali támadást eredményez. Mondjuk az ilyen csajok nem is hiányoznak annyira. Elmondjam, hogy a cégtől hazamenve a villamosmegállóban hogy szoktam megsaccolni melyik nő tartozik ide?

Közel van a TF az onnan hazainduló, egészséges testalkatú, vagy a fittneszteremből hazafele menő, formás hátsójú (bocsi, tudom, nem ez a lényeg, de most ez a választóvíz) lányokhoz képest, az amúgy csontozatilag, és testalkatra szerencsés szingli kocsmalátogató spinéknél a lapos, elült segg szinte egy felkiáltójel. A másik a dohányzással tönkretett bőr.

Természetesen van önkritikám, és figyelek a kritikákra is. Nagy sportlédi exem mondta, hogy: jó a tested, csak nagy a hasad - törekszem is ennek javítására. De higyjétek el, a koplalás kevés, mozogni kell, és nem kocsmában ülni!

Egy novellát tudnék írni. Attól félek, támadásnak vennék sokan, pedig aggodalom, és együttérzés mondatja velem. De mivel sokkal erősebb a méreg, mint az az ellenszer, amit én tudok mondani, ezért egy lehetőség van:

Kapcsold ki a tévét!

Gondolkodj, és ne higyjél el mindent. Ha az E-betűktől tartasz a kajában, akkor az agyadat miért nem félted?

Na, elfogyott a vélemény, nem akarok üreset írni. Az a lényeg, hogy a többi férfi-női ellentétet élező hazugságot a következő bejegyzésben írom le.

0 vélemény érkezett: