2007. december 7.

Mese Sziszóról...

Kedves Gyerekek!
Ma kutyákról és kocsikról fogok mesélni nektek!
FIGYELEM! A REGATA BALESETEKOR NEM KELETKEZETT SZEMÉLYI SÉRÜLÉS!

Akit ennek ellenére feldúlna, ne nézze meg nagyban!

Valamint felhívnám a figyelmet, hogy olvassátok el a szinglikről a bejegyzésemet lejjebb. Az, hogy rámjött a szófosás, nme jelenti azt, hogy az a bejegyzés ne érdemelne egy kicsivel több figyelmet!

Készenvagytok?

No, tehát 2001 szeptember 29-én, a sztrádán hazafele jövet, egy Vectrában feltehetően nem nézték az utat, mert 40-50 Km/h relatív sebességgel belémdörrentett. Az utolsó pillanatban megpróbált kikerülni, ezért felemás lett a törés, és az út szélén parkoló autónak lökött. Az fejjel beborult az árokba, szerencsére nem ültek benne. A kocsim eleje/vége összetört, az ülések kiszakadtak, így esély nem volt a javításra. Mikor a biztosító fizetett, elhatároztam, hogy új kocsit veszek.

No, itt van a szerencsétlenül járt Misike (a Fiatot még Apu nevezte el)A baleset után megvágtam egy picit az ujjamat az üvegszilánkokkal, de azt hiszem, kutyafüle ez ahhoz képest, hogy a mentős felvilágosított: ebben a balesetben meg is halhattam volna. Emlékszem a baleset pillanataira, én is azt hittem, hogy meg fogok halni. Anyunak egy pillanatra kimaradt az eszmélete, ő nem emlékszik, mi történt.

Mivel szerintem jogos a feltételezés, hogy a kocsi megmentette az életem, ezért szent elhatározásom volt, hogy újra Fiat-ot veszek. Még három feltétel volt:

Fehér legyen, kombi, klímával.

Ki is néztem amit szerettem volna venni, de Apu rádumált egy Citroenre, merthogy neki is ilyen ZX-e van, csak kisebb.

Notehát, megvettem a kocsit, és nevet is akartam adni neki. Eredetileg más volt a neve, de "technikai okokból" nevet akartam változtatni.

Sziszó, Apu egyik kuvasza jó választásnak tűnt: a maga nemében kicsi volt, fehér, de hatalmas fogakkal rendelkezett. No Sissy is így van ezzel: Astra méretű, fehér, de a motorja 1.9-es TDI - igen, még intercooler is van benne. Azaz összesen 3 hűtő. Nem egy egyszerű darab.

Íme Sziszi, a névadó, sajnos csak hátulról - a jobb oldalt:

Volt ám Pesten is kutyánk, de a szomszédok ki akarták csinálni, ezért láncon kellett tartani. Csoki befogadott kóborkutya volt, hatalmas szeretetigénnyel.Most, mivel Sissy elég vacakul van, félek tőle, hogy sokáig már nem tudom így használni, csináltam ezt a bejegyzést.

Még két kép, hogy milyen helyeken jártunk együtt:0 vélemény érkezett: