2007. december 8.

Pozitív példák

Ugye, megígértem, hogy nem csak a negatív eseteket sorolom fel.

Először is álljon itt sok vers, és egy novellám megihlető múzsája: Kata

Előtte úgy gondoltam, hogy egy lánynál az a fontos, hogy szép és intelligens legyen. Kata döbbentett rá, hogy az első kettő semmit sem ér, ha nem melegszívű a lány. A jólelkűség nélkül a szépség ésszel párosítva borzalmas számító, kegyetlen szörnyetegeket eredményez.

Kata sose adta a legkisebb esélyt sem nekem, teljesen egyértelműen megmondta, hogy nem lesz köztünk kapcsolat, mégis, olyan csodálatos személyisége volt, hogy évekig nem tudtam szabadulni bűvköréből.

Nagyon sokat tudtunk beszélni az irodalomról, szerette a verseimet, a Szonettet pl. neki írtam, és a világnézetünk is nagyban hasonlított. Azóta is meggyőződésem, hogyha valakinek ennyire csodás a személyisége, akkor abban a szüleinek, egy normális családi háttérnek is szerepe kell hogy legyen. Édesapját Kata még külön nagyon szerette, érdekelte a munkája, hisz az Öreg újságíró volt. Mamája pedig orvos, mondta is Kata, hogy apja fizetéséből biztos éhenhalnának.

Sokat tanultam tőle, azt, hogy legfőbb dolog a szeretet, és a világ dolgaihoz szeretettel kell közeledni.

Másik ember, akit most meg szeretnék említeni: Zsófi, a sajnos meglehetősen rövid, ámde annál viharosabb, és intenzívebb nyári szerelmem alanya.
Itt is a családi háttér, a nevelés ami Zsófit kibontakoztatta, nagyobb baj, hogy a Mama a XIX. század értékrendje szerint gondolkozik. Így aztán sajnos azt kell mondanom, hogy Zsófinak nehéz lesz önálló, boldog életet élni.
Zsófinál, ha jellemzőt akarok mondani, akkor a zene ugrik be. A zongora, és főképp: a dobozgitár. Van egy videóm róla, de túl személyesnek tartom ahhoz, hogy feltegyem a netre: az unokaöccsével játszik.
Ebből a videóból egyértelműen látszik, hogy mit tartottam nála a legizgalmasabbnak: hatalmas szeretetvágya, és szeretetadó képessége volt. Arra a pár napra, amíg együtt voltunk, mindig úgy emlékszem, minthogy:
Csinál valamit, majd odafut hozzám, és egy gyors csókot, vagy simítást kapok tőle. Természetesen én sem fukarkodtam a gyengédséggel, gondolhatjátok!

Mindkettő kapcsolatnál ugyanazt érzem a legfőbb akadálynak: a távolságot. Kata pécsi, Zsófi szombathelyi.

Kata esetében esély nincs rá, hogy mintegy véletlen néha összefussunk, és lassan alakuljon ki, ami villámcsapásként oly ritkán eredményez kapcsolatot.

Zsófi meg nem tudta vállalni, hogy minent feladjon, és mindenki, legfőképpen a Mama ellenében engem válasszon.

Talán innen is látható, hogy egészséges személyiség jobb eséllyel fejlődik vidéken. Budapesten, ahol következmények nélkül lehetsz aljas a másikkal, könnyebben alakul ki törés az emberekben. Mertugye te is büntetlen lehetsz rossz mással, és még az esetben is, ha te jólelkű vagy, nagyobb eséllyel alattomos féreg a másik.

Na, ennyi volt "Konkrét dolgok" bejegyzésem első kiegészítése. Várom a véleményeket. Itt. Szeretném, ha ebből kivételesen itt alakulna ki egy párbeszéd!

Na, ide is kerestem zenét :) Bocsi, hogy nyálas vagyok, de hamár szombaton beszorultam a lakásba a vírusok áldásos tevékenységének köszönhetően, akkor nézzétek el, hogy romantikus hangulatban vagyok... ti is abban lennétek, két, a szíveteknek ilyen kedves emberre gondolás után :D

13 vélemény érkezett:

Coriolis írta...

> Budapesten, ahol következmények nélkül lehetsz aljas a másikkal, könnyebben alakul ki törés az emberekben. Mertugye te is büntetlen lehetsz rossz mással,

Azt hiszem, ez a probléma egyik lényege. Az emberek a mennyiségi lehetőségek miatt azt hiszik, hogy ha tesznek valamit, hát az elsúvad a tengerben. Ha az egyik lányt megbántom, akkor majd lesz másik.

De az emberi kapcsolati háló nem ilyen. Ha egy szép gennyes szélű sebet hagyok valakiben, az jó eséllyel sérülten fog találkozni a "következővel". És vagy nem is sikerül vele kialakítania normális kapcsolatot az előzmények után, vagy pedig ő is megmutatja, hogy tud egy jót tiporni.

Jó kis spirál.

infinity- írta...

én pszichológiára járok, de sajnos nem ebből lesz a szakdolgozatom :)

érdekes megfigyelések, én nem is vitatkozom velük.

egy dolgot nem értesz, azt, hogy milyen lehet komolyan szenvedni és hogy ennek eredményeképpen milyen lelkiállapotokba lehet kerülni.

akár egy gyógyszer is okozhat reménytelen depressziót, hát akkor pont ez ne.

egyébként a két kata ugye nem ugyanaz? :P


más:
"Mindkettő kapcsolatnál ugyanazt érzem a legfőbb akadálynak: a távolságot. Kata pécsi, Zsófi szombathelyi."

hmm, nálam a távolság jelenleg 1500 km :)
ez nem feltétlen akadály, attól függ mennyire fontos neked a másik...ha szabad kérdeznem, zsófi hány éves volt?

infinity- írta...

bocs, a szakdolgozatos megjegyzés egy másik blogbejegyzéshez lett volna

Coriolis írta...

Hogy milyen állapotba lehet kerülni? Kérdezz meg engem. Én nem vagyok pszichológus, csak alany :-(

vmistvan kukac hotmail.com írta...

Kedves Infinity!

Hümm, pszichológiára jársz? :)
Neked tetszeni fog a regényemből "A legnehezebb feladat" c. fejezet.

Zsófi: jó a kérdés... ha nem írtad volna a két adatot magadról, azt hinném az ellentábor üzemel itt álnév alatt :D Igen, ez volt a gáz. 20. Igaz, most szerintem a volt barátjával van, aki 32, tehát ez csak a körülményeiben, nem pedig az irányultságában korlátozta.

Távolság: szegény jó Infy! Vili, hogy jobb, mint nélküle, de én, bevallom, arra vágyok, hogy közös vacsora, jóéjtpuszi, miegyebek. Baromi hülye helyzet, hogy a lelki társam most egy olyan lány, aki kapcsolatban él, és nem is lesz köztünk soha semmi. (Coriolis - légyszi ne reagáld le, nem ide való a téma!)

Katák: nem ugyanaz. Tudodmit? Egyiket te is láthatod, mert ott figyel az iwiw-es ismerősök közt. Kata, pécsi, szerinted hány ismerősöm van még ilyen? :D Másik katát meg itt a blogban láthatod, asszem "egy éve történt" a címe a bejegyzésnek. Arról írtam, amikor elmentünk lovagolni.

Merem ezeket a hülyeségeimet megírni, mert úgy érzem, minél több szégyellni valóm van, annál több elfojtás, kényszercselekvés és probléma adódik.

Úgy érzem, emberek vagyunk, emberi problémákkal. Én még külön is béna, és gátlásos vagyok, a kapcsolataim az én bénaságom miatt nem jönnek össze a legtöbbször. Pécsi lány esetében kifejezetten fura lehetett pl neki a rajongásom :)

Szóval: nem azért nincs társam, mert mindenki tetű, hanem sokkal inkább, mert balfácán vagyok :)

De: annyira azért nem, és az is igaz, hogy egyre több a beteg ember.

Najó, a fentihez kiegészítésnek: azért nincs barátnőm, mert míg más hajlandó egy rossz kapcsolatban élni, én gyorsan kiszállok belőle. Így aztán sokat vagyok magányos, de, ha azt nézem, hogy hány kapcsolatot létesítettem, akkor átlagos valaki vagyok.

vmistvan kukac hotmail.com írta...

kata a rejtélyes...
no, szűkítésre nem adja ki. de az ismerőseim közt a K betűnél keresd. jó a képe is, valaki nagy rajongója lehet, hogy egy ennyire jellemző képet csinált róla.

Coriolis írta...

Balfácán? Inkább idealista. Vagy még inkább egy realista idealista, aki meg is próbálja valósítani az ideáit. Vagy legalábbis megkeresni a világban. Ez a megalkuvók társadalmában sok embernek nem tetszik.

infinity- írta...

gildor: nem tudom, hogy talállak meg iwiwen, lehet, elkerülte a figyelmem valami infó a blogodban, elég szórakozott fajta vagyok.

a távkapcsról: az én esetemben ezek lehetségesek :) (igaz, nem mindennap :( ), de ehhez szerencse is kell, az tény..

meglesem majd azt a fejezeted a regényedben, a linket hozzá már megtaláltam :)

coriolis: melyik oldalról vagy alany? :O

vmistvan kukac hotmail.com írta...

Infinity:
najó, segítek, bár Gildor a nicknevem, és az igazi nevemmel két ember leledzik valószínűleg az egész földön, de Fater nem netezik :)
A név pedig:
V en d e l - Mo ha y Is t v á n

A szóközöket töröld légyszi ki, de a különböző robotok miatt nem szeretném direkben megadni, mert az elkövetkezendő 4 évben, amíg Kina le nem gyakja a Földet, majd kapok mindenféle reklámlevelet.

vmistvan kukac hotmail.com írta...

Ja, drága Infy!
Nézd meg a jobbszélen Coriolis blogját... nem akarlak újabb blog olvasásba belerángatni, csak abból kiderül, milyen áldásos tevékenységet fejtenek ki a szekták.

vmistvan kukac hotmail.com írta...

mégegy.

Infy!
Te rajtam keresztül jutottál el Endgame blogjára, vagy korábban is olvastad? :)
És hamár megnézel iwiwen, akkor egy üzenetet küldjél, én is kíváncsi vagyok, bár az ismerősnek jelölés túlzás lenne.
Üdv:
I

infinity- írta...

csak most jutottam ide, távol voltam :D :P

igen, endgame oldalára rajtad keresztül jutottam el :)

jah, iwiwen sikerült szétnézni :P
viszont ott üzenetet nem tudok küldeni, mert elég lusta vagyok törölgetni őket (mindig tele van). contact van ott, ha valamire kíváncsi vagy esetleg :)

infinity- írta...

jah mondjuk ahhoz azt kellene tudnod hogy ki vagyok ott :P