2008. január 10.

Ami a tegnapiból kimaradt...

Az oroszoknak van állítólag egy közmondásuk:

A férfi a család feje.
A nő a család nyaka, és arra fordítja a fejet, amerre akarja.

Gügyének tűnik, de sok bölcsesség van benne.
Ha benézek egy bloggerinához, azt látom, hogy nőnek lenni egyáltalán nem jó.

Egy újságnak pedig az a jelmondata, hogy: Nőnek lenni jó. Ezt külön ki kell emelni a fentihez hasonló nők esetében? Értéktelenebbnek tartják magukat?

Azt gondolom, hogy az egyenjogúságért vívott küzdelmek valahol félresiklottak. A nők nem egyenjogú társak lettek, hanem férfiakká váltak. És a férfiak? Azért vannak még férfiak is szerencsére. De egyre több a fiúka, aki egy ötéves jellemével rendelkezik.


Ha árnyaltan akarom elmondani, hogy milyen a nőideálom, akkor egy réges-régi mesét kell elővennem. Tegyél te is így - ott van a jobb oldalt: A Hajnal Leánya. Töltsd le, olvasd el. A főszereplő leány nem egy tipikus csaj, hiszen apja és választottja eszén is túljár, megvalósítja saját akaratát. De mégis egy tipikus nő. Nem akarja uralni a párját, a végén meg is vallja, hogy csodálója.

Nő és férfi: Tenger és Nap. Melyik a jobb? Nem lehet összehasonlítani. És együtt az igazi. Egy nap élet nélkül és az élet fény nélkül üres. És egyik sem átalakítható a másikba. Ha egy nő szerint nem értékes nőnek lenni, ez azért van, mert férfivé akar válni. Férfinak persze, hogy nem olyan jó. Viszont a női értékeket már nem tartja sokra.

Úgy gondolom, egy nő annyi férfiúi jellemzőt vállaljon be, amíg nem megy a nőiességének rovására. Vezethet autót, lehet rövid haja, lehet sportos, választhat "férfi"hivatást. De, ha már utál otthonlenni, ha fél a gyerekektől, ha le akarja győzni a partnerét, akkor túllőtt a célon.

Na, ez bennem volt. Viszont, ne feledjétek, nem vagyok tévedhetetlen, rajtatok is múlik, hogy mennyire lesz értelmes ez a bejegyzés. Szóljatok hozzá!

3 vélemény érkezett:

Leo Minor írta...

Eszembe jutott egy találó mondás:

Ül egy nő egyedül egy szobában. Ő ekkor még csak ember. Belép a szobába egy férfi. A Nő ekkor válik nővé, nőiessé. Mégpedig annyira, amennyira férfi (férfias) az a férfi, aki belépett.

Ennek fordítva is működnie kell. A férfi attól lesz férfi, hogy megjelenik mellette egy NŐ (nagybetűvel írom, mert nem elég ha csak biológialiag nő.)

Mint ha egyes nők úgy próbálnák magukat elfogadtatni a férfiakkal, hogy férfiassá válnak. Pedig ehhez pontosan nővé kellene válniuk.
A férfiank viszont nő kell, hogy férfi lehessen, nem pedig egy félig férfivé vált nő.

No, abba is hagyom, mielőtt végleg belekavarodnátok... Tulajdonképpen nagyon egyszerű dologról lenne szó.

infinity- írta...

pár komment:

1. "De egyre több a fiúka, aki egy ötéves jellemével rendelkezik."

erről is blogolnál egyszer, hogy mi hiányzik a "fiúkákból" / miben változtak szerinted?

2. "Nem akarja uralni a párját, a végén meg is vallja, hogy csodálója."

egy kapcsolatban az a jó, ha egyik fél sem uralja a másikat.

3. női értékekről beszélsz. mik ezek pontosan, mármint számodra?


amúgy szép a novella. :)

vmistvan kukac hotmail.com írta...

kedves Infi!
hadd ne én elemezzek már pasikat...
te blogolsz? :)
uralkodás: nem akarok általánosan érvényeset mondani, itt csak a saját véleményem van a blogban. a nemzetmentést meghagyom atomketnek :D
szóval, az én esetemben az van, hogy valószínűleg a párom döntene a legtöbb apró dologban, és csak akkor mondanék ellent, ha úgy érzem, hogy szükséges. utálom a konfliktusokat, ez a legjobb taktika. ha következetes vagyok, ebből nincs baj. de nemcsak párkapcsolat. keresztlányom meglehetősen tisztel, bár a környezetében levő felnőttek közül én fegyelmezem a legkevesebbet. egyrészt az apróbb hülyeségeket elnézem neki, de azt is tudja, ha nagy marhaságot csinál, akkor nincs pardon. és férfiként elég, ha a hangomat megemelem.

3. női értékek:
ha cinikus vagyok, akkor azt mondom, hogy nagy melle legyen... de akik ismernek, tudják, hogy csak hülyülök.
komolyra fordítva, 3 tulajdonság:
szép
okos
melegszívű

ne nevess ki, nem lehetetlen. ezek irányok, mennyire fontos, mi tetszik, az már árnyalja a dolgot, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő személyt.

Egy ex jár az eszemben, aki nem volt feltétlen egy bombázó, mégis megőrültem érte, tetszett.

Eszembe jutott valami, lehet, hogy ebből lehet, hogy lesz bejegyzés is, ha átgondolom:

a nőknek sokkal jobb lenne az önértékelésük, ha kicsit szebbnek, és kicsit kevésbé okosnak gondolnák magukat...
és törekednének arra, hogy minél inkább a szeretet hassa át a napjaikat.