2008. március 31.

Ajajjj...

nemámitt megbukik a kormány, és a választásokat a Fidesz nyeri!!!
EZ a Fidesz? (Bayer Zsolt included?)

Előbb éljen kurva szarul a proli, ne legyen meg a mindennapi plazmatévére valója, csak parízerre, döbbenjen meg azon, hogy a kölcsönöket vissza is kell fizetni, vegye észre, hogy a "reformoknak" vannak nyertesei, akiknél landolt az egész plusz elszedett pénz, és összességében az egész reformosdi nem volt más, mint újabb ürügy a pénzelvételre, de még a szándék sem volt a változtatásra, csak szájkarate szinten.

Akkor majd Gyurcsány bársonyos reform helyett selyemzsinórt kap, a felháborodott tömeg bedönti a "reformerek" villájának kerítését, és a kertben nagy tüzeket rak. Orbán a vigyorát alig visszafojtva próbál szónokolni, ami csak akkor fagy le az arcáról, amikor utolsó gondolataként rádöbben, hogy az emberek nem őt támogatták a népszavazáson, hanem Gyurcsányt büntették meg, és az égő páncélkocsijában gondolkozik azon, hogy miért látta ennyire rosszul a dolgokat...
Dávid Ibolya olcsóbban megússza, mert az első szavai után, a "kuss ribanc!" felszólítást egy lecsapó munkásököl teszi nyomatékosabbá.

Én sem úszom meg teljesen a dolgokat. Természetesen lesznek túlkapások, és elég rosszkor, rossz helyen lenni. Sőt, elég ha vagy.

Ezért vagyok idegbajos az parlamenti arrogancia láttán. Én is megszívom, nincs mit tenni, itthon szeretnék maradni.

Mertugye azt senki nem hitte el, hogy: deficites állam, nem működik, nehéz gazdasági helyzet?

Aki rövidlátó, elmondom kicsiben: volt cégemnél az aluliskolázott cégvezető (nem tulaj, csak cégvezető!) fogalmatlan volt a managementet illetően. Egyet megtanult: spórolni. Persze csak a cégen, magára látványosan, és pofátlan költött. Miközben zsebbe fizette, ami korábban legális volt, ürügyeket talált a prémium megvonására, neki minden hónapban volt 1 technikus fizetésére való eltapsikolandó pénze: Bali, búvárkodás, Egyiptom (vegytiszta tengerpart, nehogymár kultúra is szoruljon belé), hétvégi party 100E-ért... Vérlázító. (Csöndesen megjegyzem, azért jó csóka volt, de a cégvezetéshez tényleg nem értett)

Nagyban, haladóknak: Mivel a termelő réteg elitje külföldre távozott, és a szegénység újratermeli magát, nem mondható, hogy jól állnánk, ez igaz. De pont erről szól az ország vezetése, a pénzbehajtáshoz elég az APEH, nem kell az a sok majom a Parlamentben! Viszont az elvtársak is kellett olyan yacht, amit az olasz kollegáknál láttak, olyan merci, mint a németekenél, és olyan magánsziget, amit a távolkeleti úton láttak. Kurvaország, gyorsan kell a pénz, azt mi mennénk is!
Mert, aki dolgozik, az egyre többet dolgozik az elmúlt 18 évben. Ebből inkább jól kéne élnünk. A baj az, hogy a beszedett pénz valahogy elkopik menetközben, és vissza ebből nem jut. Bizony, a kormányzati intézkedések a beszedett pénz ellopásának hatásfokát tudták csak növelni.

Na, kimérgelődtem magam, dolgozom tovább, hogy a víz fölött maradjak. Lehet, hamarosan átgondolom, azt kitörlöm ezt az egészet...

Úgyhogy mentsd le, ha tetszett...

13 vélemény érkezett:

Leo Minor írta...

Nagy gáz: Az emberek már megint valami ellen küzdenek, nem pedig valamiért.
Amíg ez nem változik, sok jóra ne számítsunk.

vmistvan kukac hotmail.com írta...

- látom, ez egy kicsit sok volt a legtöbb olvasómnak...

- ne internetezz fiam, csak adogasd a töltényeket!


:D

Hofstatter írta...

Most költözzek Japánba,
vagy kérjem meg Eszter kezét?
Esetleg mindkettőt..

Malvina írta...

Miért, Eszter Ausztráliában lakik? :)

Coriolis írta...

Vannak emberek, akik a zavaros helyzetekben érzik elemükben magukat, akik minden problémán átevickélnek és még hasznot is húznak belőle. Na, ezeknek az érdeke egy zűrös, előrehozott választás.

Vannak országok, amikre egy-egy dolog jellemző igazán. A lengyelek a maguk kis feudális eszméikhez ragaszkodnak, nekünk magyaroknak mindegy, csak lopni lehessen. Amíg mi csinálhatjuk kicsiben, addig le sem szarjuk, hogy odafenn mi történik. Ezért működhetett a Kádár-rendszer olyan sokáig, ezért nem megy a mostani.

Magyarország a kardcsörtetések hazája. Itt mindjárt mindenki pattog, tudja mit csinálnak mások rosszul, aztán irgum-burgum ha nem ugrik mindenki a szavára. Ennek mintapéldája a parlament.

Ha az összefogás hazája lennénk, akkor valaki elvetné az ötlet csíráját, polgári (bassza meg, de lejáratták ezt a kifejezést is) önszerveződéssel 2-3 millió ember kimenne a parlament elé, egyetlen százméteres transzparenssel, hogy "Húzzatok", és csendben leülne. Szó nélkül várna. Megjelenne Fletó Elvtárs és a Dunába ölné magát. A tömeg marad. Végre kapcsolna, és megjelenne Orbán Vezér. A Dunához kullogna és beleugrana. Meg még 300 képviselő. Ekkor az emberek letennék a transzparenst és szépen csendben megbeszélnék, hogy hogyan tovább.

Ezzel szemben a hideg kiráz, ha belegondolok, mi jöhet még...

Malvina írta...

Hát Gildorom,

osztom az érzéseidet. Ebből már nemigen lesz még énekes halott sem. Én minden fiatalnak azt mondom, csomagolás, pakolás, indulás és visszasenézés! :((

Hofstatter írta...

Malvina.

Szerintem nem; bár ismerem magam
és ez sem tartana vissza.

vmistvan kukac hotmail.com írta...

Eszter esetében a sporttársnőre gondolsz? :) Ma is megyek vele lovagolni... neki hétvégén kimaradt, és azt pótolja, én meg szeretném, ha végre elérnék egy szintet. A keddi plusz egy óra (féláron) megpörgetné talán a fejlődésem.

vmistvan kukac hotmail.com írta...

és hofstatter kollega, ha mindkettőben gondolkozol, nem fogsz jól járni... de nem dumáljuk ki Esztert úgy, hogy nincs itt...

Hofstatter írta...

én pedig belenézek a tükörbe,
hátha fenékbe rúg az önkritika. :D

vmistvan kukac hotmail.com írta...

amúgy kedves Bélám, tessék csak beállni mögém a sorba :D

(remélem Eszter nem olvassa a blogom...)

Hofstatter írta...

Tényleg, akkor oda lenne a meglepetés..

Névtelen írta...

Jav.: "Including Bayer Zsolt", aki ugyan alapítótag, de tudomásom szerint nem párttag- és egyáltalán hogy jön ide?
Ez olyan, mint ha Alföldi Robival ijesztgetnéd az embereket, vagy méginkább Bolgár Györggyel a szadesz vagy az mszp térnyerésével kapcsolatban.

Onnan már nem is olvastam tovább, hiszen csak egy újabb "hozzáértő" áutszájder hangulatkeltő próbálkozása az egész.
Írj olyasmiről, amihez értesz!