2008. március 28.

Ungarische Polippörkölt

Nem, ez nem kaja lesz...

Hanem egy cikk arról, hogy hogy terjed a Polip a gulyáskommunizmus szülőhazájában.

Szóval, Coriolis írt a blogjában a Polip c. sorozatról. Akkor el is beszélgettünk a központi államhatalom meggyengítésének hatásairól. Meg egymásközt egy ideje már kommentáljuk, hogy milyen profi szereplő jelent meg Magyarországon. Állandóan agyaló emberként, azt ötöltem ki, hogy megvárják, amíg lemennek az ünnepek, majd szép óvatosan, hogy az érintett szinte maga is segítsen, Fletó nyaka köré tekerik a kötelet. Nem így történt.

A profizmusuk már a kezdetén is megmutatta, hogy nem a Fidesz áll a háttérben, ők az érzelmeken alapuló, padlógázas politizálás hívei. Ők ehhez elefánt a porcelánboltban.

Hogy mennyire zseniális a szervezés, azt még az is mutatja, ami most történik.

Na, nézzük, hogyan is kell Magyarország legdörzsöltebb pártját szétszivatni:
(Don't try at home: az itt szereplő emberek bármikor levezényelhetnek egy magánnyomozást, és a kompromittáló eredményt megjeleníthetik egy országos napilapban! Te, meg én - nem ilyenek vagyunk!)

Felderítő akció - a terep felmérése

- figyeljük meg, hogy kik a pártvezetői poszt várományosai, és térképezzük fel a gyengéiket.

- az új pártelnök bulijára tegyük be az éhenkórász újságírók közé vérprofi saját ismerősünket.

- elemezzük ki az elkövetett emberi gyengeségeket.

- várjunk egy kicsit.

- lebegtessük meg általánosságban, hogy valaki, valahol elkövetett szabálytalanságokat.

- figyeljük meg a reakciókat, és ne támadjunk.

- elemezzünk.
ez esetben egyértelműen látszik Kóka János gyengesége: okosabbnak akarja láttatni magát, mint amilyen. nem látta át, hogy a meglebegtetett szabálytalanság nem maga a veszély, hanem csak egy csapda. körültekintés nélkül, túl gyorsan reagált, és egy MÁSIK buliról lengtetett meg egy számlát. hiba. bár látszólag senki sem használta ki ezt a kikottyantott információt, ezzel brutálisan sokat leleplezett, önként, dalolva. arról, hogy máshol is voltak szabálytalanságok, és arról, hogy megfontolatlan. ahogy mondtam - olyan profin tekerni a kötelet, hogy az érintett a csapkodásával maga rántsa szorosra a hurkot.

A fenti akció végetért. Csodálkoztam, hogy nincs következménye.Pedig volt. A hosszas szünet után, most így néz ki a folyamatban lévő akció, amibe már beleépítették Kóka megfontolatlanságát, amatőrségét, és önteltségét.

- elemezzük ki, kik voltak az elégedetlenek a párt elnökválasztásán.
- dobjunk be pár információt a köztudatba.
- várjuk meg, amíg a megtámadott fél nyilatkozatot ad ki.
- tartsuk rajta az emberek figyelmét a problémán, élesszünk más nyilatkozatokat, kapjon az egész nagy nyilvánosságot.
- várjuk meg, amíg az érintett nem vallja be: lehet, hogy voltak hibák, de csak annyi, mint kiderült.
- cáfoljuk meg az illetőt.
- várjuk meg, amíg a párt különböző személyiségei mentén többféle véleményre bomlik fel a párt.
- tartsuk továbbra is az érdeklődés középpontjában a témát, hogy bármilyen kicsúszott megjegyzés nyilvánosságra kerüljön
- semmiképpen se jelenjünk meg mi is a nyilvánosság előtt, azaz nincs látható támadó, csak épp véletlen kiderül minden...
- ne vigyünk be nagy ütést, inkább várjunk, amíg a bizalmatlanság mérge szétterjed a pártban.
- publikációkkal igazoljuk, hogy a hibák takargatása, az eredmények sminkelése mennyire lerombolja a népszerűségét a pártnak.
- folyamatosan, egyre bővülő körben tárjuk fel a hibákat, amitől úgy tűnik, mintha a jelenlegi vezetés totálisan erkölcsi csődbe vitte volna a pártot, és tökéletesen alkalmatlan lenne a feladata ellátására.
- ne kapkodjunk. saját erőforrásait fordítsuk a célpont ellen. várjuk ki, míg a megfelelő lépés optimálisan végrehajtható.


Így meg ez. És az SzDSz-t a sok álszent szemforgatása, a féktelen mohósága, és az állandó sértődötten sértegetése miatt, nem is tudom sajnálni.

Ódemennyire nem csodálkoznék, ha a választások környékén megjelenne egy új, mégis, régi (teflonbevonatú) arcokkal, és sokmilliárddal gazdálkodó párt... Vagy mégis? Azt hiszem, a láthatatlan erőnek sokkal inkább az lenne a stílusa, hogy a színfalak mögött, szépen átcserélgesse az embereket a saját robotjaira... Tomcaték meg csak néznének, hogy megint nem ők lesznek a diktatúra feje :D

1 vélemény érkezett:

Névtelen írta...

Igen, a titokzatos hatalom soha nem fog a frontvonalban harcolni. A frontharcosok ugyanis elkopnak, ez a "demokrácia" jellemzője. Aki hosszabb távra tervez a jelenlegi zavaros helyzetben, az a háttérben marad és strómanokat mozgat, mint egy bábos. Ha bábu elkopott, hozunk be egy újat.

Meglepően símán zajlott le például az, amikor a Medgyessyt leváltották a Gyurcsánnyal. Egy hang se nyikkant, amikor ez az ember megjelent az ismeretlenségből. Ők stratégiai helyekre telepítenek embereket, akik az ő javukat szolgálják. Ha elég jól mozgatnak a háttérből, ehhez viszonylag elég kevés ember szükséges.

Finom stratégiával, hihetetlen jó pszichológiai érzékkel manipulálják az embereket és a népet. Döbbenetes. Amúgy az a legijesztőbb, hogy a Polipban egészen pontosan így mozgatják az eseményeket, ahogy te leírtad. Van, akiről egy rossz fotó szerepel a páncélszekrényükben. Van akiről egy telefonhívás felvétele. De kellő időben bármelyikkel irányíthatóvá válik a célszemély...