2008. december 19.

We all just wanna be big rockstars

Gárdistának lenni jó.

Bár nem feltétlen ez volt a céluk, a Kuruc és a Bombagyár legújabb ütésváltásából ez derült ki.

Persze el lehet vitatkozni azon, hogy a Magyar Gárda tünete-e a bajoknak, vagy a forrása (műbalos körökben inkább az utóbbi dívik, persze világválság sem lett volna MG nélkül!) De már balról is hallom, hogy nem jó a Gárda, ám cselekvőképes rendőrség híján szükséges rossz.
No, nem is erről akartam beszélni, ezt ne is itt kommenteljétek, hanem a Judapesten, ahol szenvedélyes, ám kulturált vita van a témában - vagy ott se :D De azért érdekes, hogy egy egész más témától hogyan jutott el a beszélgetés ugyanoda.

Viszont itt van Baksai Károly Tomcat pólójában, és két vidám nőszemély társaságában. Képzelem, hogy a kurucos Molnár Balázs (akinek saját hírforrásaim szerint évekig semmi nője nem volt), hogy bevadult a képet látva.

Másik ami eszembe jut, Orbán Viktor (Zorbánviktor határolódjon le!) visszaemlékezése kölykös vigyorral a Fidesz alakulása körüli időkre: Olyan népszerűek voltunk, mint a rocksztárok...

No tehát, lehet vitatkozni, a jogon, az okokon és azon, hogy mit eredményez az számunkra. Tiltani? Mit? Elmagyarázni, hogy ez nem jó? Szerintetek? Nyakóbácsi is nagyjából leszarta, hogy mit szólnak viselt dolgaihoz az emberek. Neki jó így. Károly is láthatóan jól elvan. (Netharcosoknak azért figyelmébe ajánlanám Károly sporttevékenységét, mielőtt a Net mögé elbújva osztják az észt!)

Arról nem is beszélve, hogy mindenki rocksztár szeretne lenni. Képzelem a kiscsávókat, hogy mostantól ők is gárdisták akarnak lenni... Tudom, hogy sokan tisztában vannak vele, hogy nem ez a jó megoldás... de valahogy annyira nem tűnik a jelenlegi társadalomban vonzónak tanulni, művelődni, és igényes emberként, alkalmazottként az éhhalál szélén egyensúlyozni. Akkor inkább szarni mindenre, és gárdistaruhában mászkálni a haverokkal, mert arra buknak a csajok (BK-nak úgy 2000 ismerőse van az iwiwen).

Arról, hogy mennyire szeretnek gárdista ruhában pózolni emberek, és hogy a hazai cigányság oldalán is vannak mérsékelt emberek, ez a cikk beszél - külön elismerés Lakatos Attilának, aki megakadályozott egy újabb idegborzoló esetet.

Na, és itt a címadó zene:Ja, és mi is az írásom tanulsága? Az, hogy annyira ne bízzatok abban, hogy a jelenlegi feszült helyzet csak úgy lecsillapodik. Vigyázzatok magatokra!

0 vélemény érkezett: