2009. január 21.

Kivételes ajánló...

Egy könyvet ajánlok mindenkinek, aki szereti a kémsztorikat. Persze ez nem az a klasszikus lett, érezni, hogy egy elkeseredett ember írta...

Belovai István: Fedőneve Scorpion

Ja, igen...

ha ez így még nem keltené fel a figyelmeteket, itt egy kiragadott részlet:

Szász ezredesrôl elterjedt a hír, hogy igen nagy munkateherbírású elvtárs, aki már hajnali négykor, vagy félötkor a munkahelyén van és dolgozik. Aztán kiderült a valóság. Szász azért járt be már kora hajnalban a munkahelyére, rekamiéval kényelmesen berendezett irodájába, mert ekkorra már minden étterem és kocsma bezárt. Haza nem mert menni a felesége miatt, neki azt mondta, hogy éjszaka szolgálati ügyben benn kell maradnia a laktanyában. A rekamién aludt egy keveset, a munkaidô kezdetére megborotválkozott, rendbeszedte magát és fônökei elôtt ô volt a szolgálat mintapéldánya, aki ugye már kora hajnalban bemegy dolgozni. Persze napközben irodájában alukált még egy-kettôt, hogy estére már újra készen álljon az éjszakai élet újabb kalandjaira, amelyekbe nôk is beletartoztak. Szász ezredes meg Csörgei ôrnagy a nôket a szolgálat konspiratív lakásainak hol egyikére, hol másikára vitték, természetesen hasonszôrû elvtársai támogatásával.

Szerintem meg kedves, életvidám ember lehetett a csóka, aki a hidegháborús infrastruktúrát prímán fel tudta használni hasznosabb célra ;)

0 vélemény érkezett: