2009. január 15.

Nehéz...

Nehéz kivülállóként nyilatkozni, de végül most megteszem. Jogom nincs hozzá, de azért kérlek ne essetek nekem. Annyiban vagyok érintett, hogy már régóta szeretnék a Szentföldre utazni, de mégsem tudok megfelelő időt találni. Hogy úgy mondjam, lelkileg érintve vagyok a konfliktusban, de nem vagyok felhatalmazva, hogy bíráljak.
Egyszerű, józan ésszel úgy látom, hogy nem a tűzszünet lejárta, hanem egy másik tényező robbantotta ki a gázai konfliktust.
A Kaszamok után megjelentek a Grad rakéták, amik 5-6 kilométer helyett akár 40 kilométerre is képesek eljutni. Úgy vélem, az izraeli vezetés lépéskényszerben volt, különben nem tette volna tönkre a karácsonyi turistaszezont - komoly bevételt hoznak a zarándokok.

Az egész katonai akció borotvaélen táncol ezekben a pillanatokban is... Városi harc? A legrohadékabb dolog, ami létezik... Véleményem szerint az izraeli katonai vezetés is tisztában van vele, hogy nem tudják a médiaháborút megnyerni, de egy akkora országnak létérdeke megmutatni: van hatásos ellenszere a rakétáknak.

Az egész borzalmas szenvedés - mind a két oldalon. Nehogy azt higgyétek, hogy nem ráz meg egy családos katonát gyerekekkel szemben állni, fegyverrel a kézben. Azoknak a szülőknek a szívében pedig, akik gyerekeiket vesztik el a konfliktusban, vagy a kisgyerekeknek, akik idegen katonákat látnak megjelenni a játszótéren, az ablakok alatt - borzalmas, olthatlan gyűlölet ébred.

Talán tényleg igaz, hogy ezt a háborút már csak katonailag tudja Izrael megnyerni, de béke nem lesz.

Kérlek gondoljatok a szenvedőkre! És ne próbáljatok innen bírálni. Ehhez nekünk nincs jogunk!

Egy valakit utálok, az ott megjelent katasztrófaturistákat. Vigyorgó arcuk, kíváncsi fejük a legcsúnyább emberi tulajdonságot mutatja: a részvétlen közönyt.

1 vélemény érkezett:

Mishmesh,alias Dorka írta...

Ja..
Benire gondolok. tartalékosként behívták.. meg fog bolondulni.