2009. február 24.

Vérzik a szívem

A cégnél újabb szervert selejteznek le. Elvileg haza is vihetném, két akadálya van csak:

1. rohadt nehéz, nem biztos, hogy felengedik kézipoggyászként.
2. irgalmatlan bürokrácia állna ellent, ha ki akarnám vinni a cégtől...

pedig egy Sun Ultra 60 ról van szó! 2 db sparc processzor, kivehető procikártyán, hasonlóan megoldott vinyók (még véletlen sem a pc-kben megszokott méret) mindenféle cuccos benne.

Persze az alkatrészeit gond nélkül elvihetem, de szívem vérzik a házért. Egyszerűen gyönyörű. Amióta már mindenkinek lehet mac-je is, haverom a Sun. Bár az ez már öregecske, azért elhihetitek, hogy annak idején irgalmatlan drága lehetett...

Láttam már kidobásra várva IBM AS400-ast is, amiért szintén nagyon fájt a szívem, hisz némelyik bankban várva a soromra, még mindig látom, hogy a tipikus AS400 felület jelenik meg egy pécés terminálon keresztül: aha, a lényegi melót még ott is a halálbiztos IBM rendszer végzi... egyedül!

Azért hozzátartozik, hogy némi kicsinyítés után mostmár alig nagyobb egy pécénél az AS400, de amikor dolgozni kezdtem, a gép, egy biztosító lelkeként még akkora volt, mint egy hűtőszekrény!

3 vélemény érkezett:

mrd írta...

Nem csodálom, hogy vérzik. Ez a gép még mindig komoly teljesítményt nyújthat.
Pár éve még használtunk egy 100 MHz-es RISC procis Silicon gépet webszervernek, pedig a CISC procik már gigahertzeket tudtak.

vmistvan kukac hotmail.com írta...

van már egy ultrám, de az 400megás ultra 5-ös...
még mindig használunk itt a cégnél 10-es és 20-as gépeket...
emmeg 60-as...

Névtelen írta...

Te amigo, engem az AS/400 érdekelne, talán még haza is tudnám hozni :-)