2009. március 4.

A nagy bűvésztrükk...

Notehát... hogyan lehet trükkök százai helyett egy nagy trükkel megetetni a magyarokkal a palacsintában lévő *kakaót*?

Felmegy az Euró 400 forint közelébe. erre színpadias sírás rívás, hogy:
- Jajj nekünk végünk!
Majd a jóságos EU megengedi, hogy bevezettük az Eurót...

400 forintért. 250 helyett.

Persze, ha ez lenne, akkor lenne nagy lázongás. De kicsiben ez lesz, nyugodjatok meg. Most mérik, meddig lehet elmenni, mi a maximalizálható haszon.

Nekem forintom ohne, van még egy kis euróm, úgyhogy hűvös közönnyel személem, hogy miképpen vágja szájon a pénzpiac azokat, akik éppen a szociális ráutaltságuk, és tájékozatlanságuk miatt ezt választották. A sorsnak van egy kegyetlen fintora.

4 vélemény érkezett:

Hofstatter írta...

Ez nem a sors fintora.
Ezt magunknak kerestük.
Nincs ingyenebéd, most hozza a pincér
a számlát utánunk.

Ha a helyzet tovább romlana,
szerintem kapunk még hitelt az eu-tól,
de a korai euróbevezetés kizárt.

vmistvan kukac hotmail.com írta...

pedig praktikus a dolog...

végülis ennél jobban lenyomni a magyar munkaerő árát nem is lehetne...

a baj az, hogy nem nekünk az.

Kitalátor írta...

Vagy két éve 800 Ft-ot rebesgettek. Meg is fogják csinálni, ha hagyjuk.

A recept nem is túl bonyolult. Balkáni mintára (Feketehegy, Rigómező)liberalizálják valami fokozatos átmenet, felkészülés jelszavával az eurót.

Kötelezővé teszik a boltoknak, szolgáltatóknak az elfogadását, a kincstári bérelszámolásokon feltüntetik az illetményt, gyest, nyögdíjat, csp-maradványt €-ban, a bankok először a forintos automaták mellett, utána azok helyett €-automatákat állítanak fel. Meghirdetnek majd valami újabb idióta nyereményjátékot az euróval fizetők számára, Tóta W-től meg rendelnek egy újabb agymosó kampányt. Az emberek meg nem is nagyon fognak hőbörögni, főleg ha már a számukra kedvező átváltási árfolyam miatt már nemcsak a tótok fognak ide járni vásárolni, hanem a "23 millió román" is, akik valószínűleg tőlünk szintén korábban vezetik be a közös valutát.

A forint így szépen virtualizálódik, az árfolyama a bányabéka talpa alá kerül, és mivel egyre értéktelenebb, eltűnik, és spekulánsok kezébe kerül. "Piszkos trükkök százaival" az euro-bevezetés napjára persze látványosan fel fog ívelni az árfolyam, hogy az ő kutyájuk kölykei hihetetlen haszonra tegyenek szert a beváltásával.

A forintárfolyam mélypontját onnét lehet majd felismerni, hogy a "rendszerváltás" utáni kamatugrasztás mintájára a lakossági hiteleket egyoldalúan átváltják euróba, még annak hivatalos és kizárólagos bevezetése előtt. Látszólag csak annyi fog történni, hogy a hónapokon át forintban és euróban megküldött egyenlegről egyszer csak eltűnik a forint. (Vagy a kamatszint alacsonyan hagyása mellett adókkal, illetékekkel, kitalált költségekkel felemelik az egekbe a THM-et.) Majd bizonyára megint kedvezményt kapnak, akik egyben visszafizetik - még fosgyenge forintban - a hitelüket, nehogy már a "parasztoknál" maradjon a pénz...

Molnárgörény írta...

Nem, még sarcolva se engedik bevezetni. Olyan szar ez a kormány, hogy meg kell tőle védeni az euró maradék stabilitását.